top of page

Doğum Haritasında Kıstırılmışlık & Kısır Döngüler


Astrolojik Regresyon seanslarında haritaları incelerken çok karşılaştığım bir durum daha. Bir haritada kıstırılmış bir aks varsa, kişi o burçların konularıyla ilgili zorlu deneyimler yaşayabiliyor.


Anlamak için, önce kıstırılmış burç ne ona bakalım!


Mesela; Yengeç - Oğlak aksındaki bir sıkışıklıktan örnek verelim. Bir haritada ev Yay burcu ile başlayıp içine Oğlak burcu da girdiyse, ancak bir sonraki ev Kova ile başlıyorsa o haritada Yengeç - Oğlak aksında kıstırılmışlık var demektir. Şöyle de anlayabilirsiniz; eğer Oğlak burcunda kıstırılmışlık varsa, 12 evden hiçbiri Oğlak burcu ile başlamayacaktır. Tabii doğal olarak karşıt burcu olan Yengeç ile de başlayamaz.


Doğum haritasında kıstırılmış bir burç varsa o haritada burç temasında bastırılmışlık hissi başlar. Kişi kendini o temalarla ilgili zorlukların içinde hissedebilir. Bunun temelinde aslında, travmatik kayıtların olabileceğini gösterir. Biz aslında en basit tabiriyle “kısır döngü” diyebiliriz.


Koç - Terazi aksında kıstırılmışlık: Benlik duygusu, başlatmak, ilişkiler ve uyumla ilgili sorunlar getirebilir. Kişi dengeyi kurmakta zorlanabilir. Özellikle yakın ilişkiler geliştirirken içsel olarak çok çelişki yaşayabilir. Erken dönemlerinde zorlu ilişkilere tanık olmuş biri olabilir. Aynı zamanda, çok kavgalı bir ortamda bulunmuş da olabilir. Bu yüzden ilişkiye başlamak, başlarsa da devam etmekle ilgili problemler açığa çıkabilir. Bu konum, matematik ile ilgili yaşanmış zorluklara da haberci olabilir. Aynı zamanda baş ağrısı & bel ağrısı görülebilir burada.


Boğa - Akrep: Krizlere çekilmek, fazla sahiplenmek, bolluk bereket sorunları, cinsel sorunlar ortaya çıkabilir. Kişinin parasal konularla ilgili travmatik kayıtları olabilir. İflas etmiş bir ebeveyn, maddi açıdan başkasına bağlı aile üyeleri, cimri ebeveyn, değer göstermeyen aile üyesi gibi durumlar olabilir. Kaybetmekten korktuğu için istiflemeye kadar gidebilir. Güven sorunları burada çok görülür. Yaşadıklarını içine atmak, saklamak ve duygularını bastırmak gibi eğilimleri olabilir. Aynı zamanda, cinsel taciz de yaşanmış olabilir. Cinsellikle ilgili görmemesi gereken bir sahne görmüş olabilir.


İkizler - Yay: İletişim, eğitim ve seyahat konusunda sorunlara işaret eder. Kişinin erken okul yıllarında sorunlar yaşamış olması beklenir. Gerek ebeveynleri, gerek akranları, gerekse öğretmenlerinden çekmiş olabilir. Bu durum ileri gitmesini de engelliyor olabilir. Yine kardeşler ve diğer aile üyeleri ile yaşadığı sorunları da olabilir. Çekirdek aile dışındaki kişiler evine çok müdahale etmiş olabilir. Düşünceleri önemsenmemiş, küçümsenmiş olabilir. Açık iletişim kurmakta zorlanabilir. Yine yol - mekan - uzaklıkla ilgili problemler deneyimlemiş birinde görülebilir. Susmayan bir zihin beraberinde gelir.


Yengeç - Oğlak: Özellikle aile, vatan, ev, koşulsuz sevgi, beslenme ile ilgili zorlu deneyimler olabilir. Anne ve babayla bağlantılı yaşanmış krizler çok çıkar. Bunlara bağlı olarak duygularını açıkça göstermekten çekinebilir. Erken yaşlarda ihtiyaçları tam karşılanmamış & beslenmemiş hissedebilir. Aidiyet konusunda sorunlar yaşayabilir. Burada yalnızca aile değil & yaşanan yerle ilgili problemler de olabilir. Dışta kalmış hissetme burada çok yaygındır. Aynı zamanda otorite ile çalışırken de sorunlar görülebilir. Bu konum kişinin ciddi ilişkilerinde ve kariyerinde sorunlarına sebep olabilir.  Hatta, aileyi bırakamama yüzünden ilişki kuramayanlarda da görürüz.


Aslan - Kova: İçindeki çocuk acı çekiyor olabilir.  Bu yüzden çocuk istemeyebilir. Burası çocukluk travmasına ve toplumsal travmaya işaret eder. Hatta, küçükken kaybolmak gibi travma da çıkabilir. Özellikle erken yaşlarda dışlanmışlık yaşamış olabilir. Kişi hayattan keyif almak ve göz önünde olmakla ilgili sorunlar yaşayabilir. Kendini bu gün hala güveni az & toplumda kabul edilmemiş hissedebilir. Kendi yeteneklerine tam olarak güvenmez. Böylece, sosyal fobi başlayabilir. Kendini aşk hayatında da sevilmeye layık görmeyebilir.


Başak - Balık: Eleştirilmek ve kurban edilmiş hissetmekle ilgili konular vardır. Kişi mükemmel olmadan harekete geçmekte zorlanır. Aksi takdirde, kötü yorumlar almaktan korkabilir. Herkes için gereksiz koşabilir ama aynı desteği hiç göremeyebilir. Ayrıca gerek fiziksel sağlık gerek ise ruhsal sağlıkla ilgili sorunlar verebilir. Bilinçaltı hep çok doludur & kabuslar görebilir. Bunun temelinde kişinin kendi içinde kendine ettiği zulmlerin etkisi & kurban psikolojisi vardır. Kendini mükemmel bulma arzusu yetersizliğe, yetersizlik de bağımlılıklara yol açabilir.

bottom of page