top of page

Astrolojik Regresyon Vaka Örneği! Panik Atak Krizleri

Birçok danışanım panik ataktan muzdarip. 

Peki panik atak ne? Önce ona bakalım.

Ortada çok net bir problem olmamasına rağmen kendini gösteren ani panik hissinin kişiyi etkisi altına durumudur. Bu aslında bir çeşit anksiyete bozukluğudur. 


Panik atak hayatı çok zorlaştıran bir sorun olsa da, Regresyon Şifası ile kaynağa inildiği anda bu sorunu ortadan kaldırabiliyoruz. Danışan kendini şifaya tamamen açmışsa tek seansta bitebilir. Ancak bazı danışanlarda 2-3 seansta da bitebiliyor. 


Şimdi, sık sık panik atak krizi geçiren bir danışanım ile tek seansta çözdüğümüz bir durumdan bahsedeceğim. 


Danışan olur olmaz ve durduk yere panik atak krizi geçirmekten çok muzdaripti. Dayanılmaz göğüs ağrısı, nefessiz kalıyorum hissi şeklinde kendini gösteriyordu. 


Haritasında ise Yay burcunda Merkür & Mars kavuşumu vardı. Merkür yükselenini yönetiyordu ve Yay burcunda oluyordu bunlar.

Merkür sinir sistemlerini yönetir ve Mars malefik bir gezegenle kavuşumu kriz getirir buraya. Bu kriz, düşüncesel anlamda kendini yiyip bitirmesine, sakinleştirememesine sebep olur ve Yay Jüpiter yönteminde olduğundan bunu toplayamaz; daha da büyütür. 


Merkür Yay en çok başarı, felsefi, varoluş amacı, eğitimler ve benlik konularını düşünmeyi; Mars ise en çok mücadeleyi bu alanda vermeyi gösterir. Üstelik Merkür R idi. Bu noktada şunu düşünebiliriz; geçmiş yaşamlar ve atalardan gelen aktarımlar. Kişi başarıya takıyor çünkü başarısız olursa ne yaşayacağını ruhu biliyor. 

Kendini bulamamaktan korkma, başarısızlık korkusu olduğunu ve ne yapacağını bilememe konuları olduğunu düşündürür bu da. 


Bu konulara çalıştığımızda geçmiş yaşamlarda fakir olduğu için dışlanan bir genç, aslında çok zeki olduğu halde aşağılanıyor. Çünkü ailesi alt sınıfta. “Başarısız olmak aşağılanmaktır” inancı gelişiyor.


Bu korku atalarda da tetikleniyor. Yurt dışına gitmek isterken ailesi için ülkesinde kalan bir dede çıkıyor. Kendini başarısız ve çok sınırlandırılmış hissediyor.


Bu hayatında da danışanda eğitimlerle birlikte hepsi tetikleniyor. Haliyle, danışan burada başarısız olursam, kendimi bulamam ve aşağılanırım endişesini bir arada yaşıyor. Bunları bilmediği için sürekli kriz enerjisi içinde ve panik ataklar geçiriyor. 


Seansımızdan sonra bir daha panik atak krizi geçirmedi. Çünkü tüm travmalarını bulduk ve oradaki duyguları son damlasına kadar boşalttı. Travmayla yüzleşmek özgürleşmektir.

bottom of page