top of page

Doğum Haritasına Göre Yemek Yeme Alışkanlıkları! Haritan Senin Hakkında Ne Söylüyor?


Birinin sadece nasıl kişilerden hoşlandığı değil, nasıl yemeklerden hoşlandığını da doğum haritasından anlayabiliriz!


Bunun için 2. ve 4. eve dikkat etmek lazım. Bu evlerin burçları önemli. Ve tabii ki; beslenmekle ilgili olan Ay’ın burcu ve olduğu ev çok önemli!


Koç: Hızlı öğünleri severler. Çok çiğnemekle uğraşmazlar, kolayca önlerine gelecek şeyleri isterler. Bu yüzden fast food’u oldukça severler.  Ayaküstü yiyebilecekleri soğuk sandviçler onlar için ciddi bir kurtarıcıdır. Ayrıca, ateş grubu olduklarından çoğu Koç’un acıyla arası iyidir. Yemekte çok seçici davranmazlar.


Boğa: Açlığa hiç gelemezler. Bu yüzden, yemek zamanı onlar için önemlidir ve öğün öyle geçiştirilsin istemezler. Koku hassasiyeti olan Boğalar, yemek önce burunlarına hitap etsin isterler. Bu yüzden dumanı üstünde kebaplara çoğu Boğa bayılır. Ayrıca, makarna ve türevleri de olmazsa olmazlardır. Tatlılarla da araları epey iyidir. Her lokmanın tadını çıkarmak isteyeceklerdir.


İkizler: Yemek yerken de konuşmayı severler. Onlar için yemek saati de sosyalleşme vaktidir. Genel olarak vücutlarını ağırlaştıracak yemekleri tercih etmezler. Bu bakımdan daha çok hafif besinleri seçerler ve seçtikleri ürünler genellikle zeytinyağlı yiyecekler olur. Tek çeşit ve bol bol yemekten sıkılırlar, masada ne kadar çok çeşit olursa keyifleri o kadar artacaktır. Azar azar keyif için yeme eğilimleri vardır.


Yengeç: Konu Yengeç olunca ev yemekleri ekstra önemli bir hâle gelecektir. Ailece yenen yemekler olmazsa olmazdır. Bizim kültürümüz için konuşmak gerekirse; kekler, börekler ve anne tarifi yiyecekler, altın günü menüleri hep Yengeç işidir. Ayrıca; peynir, yoğurt ve süt ürünlerine ayrı bir düşkünlükleri olabilir.


Aslan: Gösterişli yemekler, hani üstünde alev yananlar var ya, onlar tam da Aslan’a göre. Biftekler, rostolar iştahlarını ayrı bir açar. Film izlerken veya favori kafelerinde yemek tam da onlara göredir. Ayrıca, çocukların da favorisi olan abur cuburları tüketmeye bayılırlar. Evlerinde mutlaka favori atıştırmalıklarından bulundururlar.


Başak: Yemek konusunda epey seçici olurlar. Yediklerinin sağlıklarını nasıl etkileyeceğini bilmek isterler. Bu yüzden yemekte kullanılan yağın markası, konulan tuz miktarı ve pişme şekli büyük önem kazanır. Sebze yemekleri ve salatalar sofralarında vazgeçilmezlerdendir. Bedenlerinin ihtiyacı neyse, onu tüketmeye çalışırlar.


Terazi: Göze hitap eden yemeklere yönelme eğilimleri vardır. Özellikle, mum ışığı eşliğinde yenen yemekler dendiğinde aklımıza onlar gelir. Masa örtüsünden vazodaki çiçeğe kadar her şey önemlidir. Tabaklama da önem taşır. Biraz sebze varsa, biraz da pilav olmalıdır mesela. Cupcake, cheesecake gibi hem görüntüsü ile hem de tadı ile damakları şenlendiren tatlılara bayılırlar. Onlar için her yemek aşk ile yenmelidir.


Akrep: Acı yemeyi sever & çoğu kişinin yemeye cesaret edemeyeceği deniz canlılarını yemeye cesaret ederler. Baharatlar yine Akrepler’in ilgi alanıdır; en sıradan yemeğe bile bu şekilde lezzet şöleni hâline getirebilirler. Öyle çok bilinmeyen yiyecekleri ve çoğu kişinin görünüşünden ürküp yiyemeyeceği gıdaları tüketebilirler. Eti sulu ve biraz çiğ sevme eğilimleri olabilir.


Yay: Farklı tatlara inanılmaz açıklardır. Dünya mutfağı adeta onlar için işler. İnternetten birçok tarif görüp denemek isteyebilirler. Tatlıyı & tuzluyu & ekşiyi karıştırma eğilimleri olabilir. Hatta, farklı kültürlerin yemeklerini sentezleyebilirler. Mesela; dönerli pizza gibi şeyler deneme potansiyelleri yüksek gruptur. At, tavşan, ördek gibi değişik etleri de denemek isteyebilirler.


Oğlak: Geleneksel yemekleri tercih etme eğilimleri vardır. O kültüre ait olan, atalardan öğrenilmiş yemeklerin dışına pek çıkmak istemezler. Kuru fasülye - pilav ikilisinden sıkılmayan gruptur. Yeniliklere çok açık olmasalar da kendi kültürlerindeki lezzetlerin tadının nasıl çıkacağını çok iyi bilirler. Sofraya karnıyarık konuyorsa yanında da cacığı tam olsun isterler.


Kova: Yeni olanı denemek isterler. Ülkeye yeni gelmiş ejder meyvesini ilk deneyen onlardır mesela. Kimsenin tatmadığı şeyleri çoook önceden denemişlerdir. Amaçları lezzet şöleni yaşamaktan ziyade farklı olanı keşfetmektir; hep aynı şeyleri yemekten çok kolay sıkılırlar. Ayrıca, yemekten beklentileri hem doyurucu hem sağlıklı olması; çok amaca hizmet etmesidir. Bu motivasyonla yeni tarifler geliştirmeleri çok olasıdır. Vitamin alabilecekleri ve antioksidan özelliği taşıyan meyve & sebzeler tam onlara göredir.


Balık: Aromalar, soslar ve çorbalar burada çok ön plana çıkar. Bir yemeği lezzetli yapan şeyin karışımlar olduğuna inanırlar. Yine deniz ürünlerine düşkünlük ön plana çıkabilir. Sadece balıklar değil; ahtapotlar, midyeler, kalamarlar da önemli olabilir. Yemek yerken alkol almayı keyif olarak görebilirler. Yemek yerken çok keyif aldıkları için yeme bağımlılığına karşı dikkatli olması gerekir.


Ayrıca 2. veya 4. evdeki gezegenler de yemeklerle ilişkimizi anlatır.


Güneş varsa, yemeğe çok önem verdiğimizi ve bu yüzden beslenmenin hayatımızda çok önemli bir yeri olduğunu,


Ay varsa ev yemeğine çok önem verdiğimizi & el lezzetini ve gurme gibi hemen her şeyi anladığımızı,


Merkür varsa yerken konuşmayı sevdiğimizi ve sağlıklı beslenmenin bizim için önemli olduğunu,


Venüs varsa yerken herbir lokmanın tadını çıkarmak istediğimizi ve tatlıya düşkünlüğü,


Mars varsa hızlı yiyip içtiğimizi veya bazı gıdalara alerjimizin olduğunu,


Satürn varsa yine alerjiler çalışabileceği gibi aynı zamanda da yeme bozukluğu dururumuz olabileceğini & bazı gıdaların bize fazlaca dokunduğunu,


Uranüs sıradışı bir yemek tarzımız olduğunu ve yine hızlı yediğimizi,


Neptün yemeğin hayallerini kurduğumuz şekilde olmasının çok önem taşıdığını, biraz ağır yediğimizi & yeme bağımlılığına gitme olasılığımıza karşı dikkat etmemiz gerektiğini,


Plüton varsa yemeklerle ilgili bazı takıntılarımızın olabileceğini & seçici davranabileceğimizi gösterebilir.

bottom of page